Terug naar alle artikelen

Wat zijn de voordelen: GetJobsDone vs. een uitzendbureau

Geschreven door

Joost Hopman

|

Co Founder

Gepubliceerd op 19 april 2024

Werken via een uitzendbureau is voor vele niet onbekend. Het biedt een wereld aan mogelijkheden en avonturen voor iedereen die op zoek is naar werk. Met een uitzendbureau aan je zijde kun je de meest diverse banen ontdekken, van het helpen in een bloeiende start-up tot het ondersteunen van grote bedrijven in uiteenlopende sectoren. Hoe verhoudt uitzendwerk zich tot het platform van GetJobsDone? Je leest het allemaal in deze blog.   



De voordelen van een uitzendbureau 

  1. Flexibiliteit in werkuren 
    Een van de grootste voordelen van werken via een uitzendbureau is de flexibiliteit die het biedt in werkuren. Of je nu een student bent die extra geld wil verdienen, een ouder die een baan nodig heeft die past bij de schooltijden van je kinderen, of een professional die op zoek is naar projectmatig werk, een uitzendbureau kan aan jouw behoeften voldoen. Door de diversiteit aan beschikbare banen en opdrachten kun je je werkschema aanpassen aan jouw levensstijl.  

  2. Diverse werkervaring 
    Een ander voordeel is de diverse werkervaring die je kunt opdoen door te werken via een uitzendbureau. Je krijgt de kans om verschillende bedrijven, sectoren en functies uit te proberen, wat waardevol is voor zowel je professionele ontwikkeling als je cv. Of je nu wilt ontdekken welke industrie het beste bij je past of gewoon wilt leren van nieuwe uitdagingen, werken via een uitzendbureau opent de deur naar een wereld van mogelijkheden.  

  3. Mogelijkheid tot vaste aanstelling 
    Wat veel mensen niet weten, is dat uitzendwerk kan leiden tot een vaste aanstelling bij het bedrijf waar je tijdelijk voor werkt. Veel werkgevers gebruiken uitzendbureaus als een manier om potentiële nieuwe medewerkers te vinden. Als je laat zien dat je betrouwbaar bent, goed werk levert en goed in het team past, is de kans groot dat het bedrijf je een permanente positie aanbiedt. Dit kan een geweldige opstap zijn naar een stabiele carrière. Lees hier meer over de voordelen: HIER  


De nadelen van een uitzendbureau 

  1. Onzekerheid over werkuren 
    Een van de nadelen van werken via een uitzendbureau is de onzekerheid over werkuren. Aangezien je vaak op projectbasis werkt of tijdelijke opdrachten aanneemt, kunnen je werkuren variëren van week tot week. Dit kan het moeilijk maken om een consistent inkomen te plannen en financiële stabiliteit te behouden. 

  2. Onzeker op lange termijn 
    Een ander nadeel van werken via een uitzendbureau is dat je mogelijk niet dezelfde voordelen ontvangt als directe werknemers van een bedrijf. Denk hierbij aan zaken zoals een ziektekostenverzekering, pensioenregeling of betaalde vakantiedagen.  
     
    Echter is dit niet helemaal waar. Tegenwoordig hebben uitzendkrachten dezelfde rechten als vaste medewerkers. Ze krijgen dus wel pensioen en vakantiedagen, alleen loopt deze vaak niet in lijn met de afspraken van de andere werkgevers. Je hebt een apart pensioen en cao voor uitzendkrachten. 
     

  3. Beperkte carrièreontwikkeling 
    Hoewel uitzendwerk een goede optie kan zijn voor tijdelijke banen of extra inkomen, kan het beperkend zijn als het gaat om carrièreontwikkeling. Omdat je vaak van de ene tijdelijke opdracht naar de andere gaat, kan het moeilijk zijn om langdurige relaties op te bouwen met werkgevers en echte vooruitgang te boeken in je loopbaan. Dit kan frustrerend zijn voor mensen die streven naar groei en stabiliteit in hun professionele leven.   


Young Professionals via GetJobsDone: Tijdelijk, snel en flexibel 

Heb je per direct een (young) professional nodig voor jouw kortstondige taken en/of opdrachten? Of je nu op zoek bent naar tijdelijke ondersteuning of langdurige samenwerkingen, wij bieden de oplossing voor jouw bedrijf. Met ons platform krijg je toegang tot een grote pool van talentvolle studenten en jonge professionals. Of je nu een projectmanager, marketingstrateeg, grafisch ontwerper of administratief medewerker nodig hebt, hier vind je de juiste vaardigheden voor elke klus. Bovendien vind je talenten op GetJobsDone, zonder de hoge kosten van traditionele wervingsprocessen. Betaal alleen voor de gewerkte uren, zonder verborgen kosten.   

--> Krijg 5 tips bij het uitzoeken van de juiste professional op GetJobsDone 

  

Zitten er nadelen aan GetJobsDone? 

Je kunt professionals gemakkelijk vinden en beheren op ons gebruiksvriendelijke en intuïtieve platform. Met slechts een paar klikken kun je beginnen met het inhuren van het talent dat je nodig hebt, of het nu via ons platform is of door je huidige parttimers belastingvrij uit te betalen. Ben je op zoek naar een fulltimer, met vast contract? Dan is GetJobsDone niet jouw platform. Kun je het gehele jaar door wel extra handen gebruiken op momenten, maar je wil nergens aan vast zitten? Dan is ons platform precies wat je nodig hebt.  

 

Meer weten? 

In een vorig blog bespraken we 10 redenen waarom het werken met jonge professionals een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf. Je leest hier!