Blog

Bye bye CV's: skill-based hiring is de toekomst

Gepubliceerd op 09 januari 2024

Bye bye CV's: skill-based hiring is de toekomst

In de dynamische zakenwereld, waar innovatie vooropstaat en flexibiliteit de standaard is, verandert de traditionele manier van werven ingrijpend. CEO's die nog vastklampen aan de traditionele aanpak van het selecteren op ervaring, riskeren achterop te raken in de jacht op toptalent. De toekomst behoort toe aan skill-based hiring, een baanbrekende aanpak die zich niets aantrekt van de beperkingen van saaie CV-beoordelingen. In deze blog ontdek je waarom het hoog tijd is om vaarwel te zeggen tegen CV's en vol zelfvertrouwen over te stappen op een meer vooruitstrevende en effectieve benadering van talent acquisition. 

Het CV-dilemma 

De bedrieglijke schijn van ervaring van een kandidaat, waarom zouden we ons daar nog aan vasthouden? Laten we eerlijk zijn: traditionele CV's zijn vaak gecureerde highlights van successen, die de ware capaciteiten van een kandidaat in de schaduw kunnen stellen. Juist nu technologie de norm verandert, functies in rap tempo transformeren, en thuiswerken niet meer weg te denken is, komt de CV hopeloos achterop te liggen. Wat vandaag relevant is, kan morgen alweer verouderd zijn. Daarom matchen we bij GetJobsDone opdrachten op basis van skills. Zo krijgen al onze professionals een eerlijke kans en vinden we de beste match voor jouw openstaande opdracht(en).  

Skill-Based Hiring: Een verandering met kracht 

Laat de nadruk op eerdere functies los. Skill-based hiring focust zich juist op de essentiële competenties van een kandidaat. Deze aanpak graaft dieper in de specifieke vaardigheden die belangrijk zijn voor succes, en geeft een veel specifieker beeld van de geschiktheid van de kandidaat. Vaardigheden zijn wendbaar en ontwikkelbaar. Door te kiezen voor skill-based hiring, zorg je ervoor dat jouw organisatie, talent aantrekt dat meebeweegt met de dynamiek van de zakenwereld. Het is een strategie om je personeelsbestand toekomstbestendig te maken.  

Via ons platform zet Lindsey van Greenway Logistics bijvoorbeeld professionals in voor specifieke taken, zoals ontwerp, telesales of social media. Doordat het platform reviews van professionals laat zien, selecteert ze op kwaliteiten en weet ze van tevoren wat ze kan verwachten.  

Lees hier meer -> 


Implementatiestrategieën met lef 

Wil je nieuwe werknemers aantrekken? Zorg dan voor vacatureteksten die de nadruk leggen op benodigde skills in plaats van een opsomming van ervaring. Laat zien dat je openstaat voor talent met een uniek pad, maar wel met de juiste skills. Toon Lef. Laat traditionele interviews achter je en omarm praktische assessments. Laat kandidaten hun skills in de praktijk laten zien. Dit geeft waardevolle inzichten in hoe goed een kandidaat zijn vaardigheden toepast in echte situaties. Bij GetJobsDone maken we dat een stuk makkelijker, door middel van geavanceerde AI-technologie. Met slechts drie eenvoudige vragen word je voorzien van een volledige en pakkende opdrachtomschrijving te genereren. Hiermee laat jij als werkgever zien, open te staan voor diverse talenten met unieke trajecten, zolang de juist vaardigheden aanwezig zijn.  
 

Knallen met Skill-Based Hiring! 

CV's zijn passé als het om werven gaat. Wanneer je de kracht van skill-based hiring omarmt, positioneer je jouw organisatie als een pionier in de razendsnelle zakenwereld. Door dit te doen, bouw je een team dat niet alleen wendbaar en aanpasbaar is. Ze zijn ook klaar om de uitdagingen van morgen vol zelfvertrouwen aan te gaan. Wij zeggen: ‘weg met saaie functieomschrijvingen!’. Benieuwd naar hoe we dit voor elkaar krijgen door middel van AI? Klik dan hier 


Wil je ook jouw opdracht gemakkelijk uitzetten? Plaats dan nu je gratis opdracht!