Terug naar alle artikelen

Eén uur voor de toekomst: ''voor iedere jongere een netwerk''

Geschreven door

Joost Hopman

|

Co Founder

Gepubliceerd op 12 april 2022

Op de opdrachtenpagina van GetJobsDone is Eén uur van de toekomst niet te missen. Het vernieuwende platform helpt studenten en scholieren in hun oriënterende fase of juist als ze vastlopen hierin. Ook binnen de organisatie werken ze op verschillende vlakken met studenten: van onderzoek tot sales. Mede hierom is Eén uur voor de toekomst niet alleen een platform voor studenten, maar ook door studenten.

Maatschappelijke vernieuwing

Al zo’n 20 jaar houdt Ellis Meenks zich bezig met maatschappelijke vernieuwing. Vanuit Qidos richtte ze samen met Martijn de Wildt al de maatschappelijke initiatieven Onbeperkte Denkers en Werk&Mantelzorg op. Afgelopen jaar kwam daar Eén uur voor de toekomst bij. Een platform dat jongeren en professionals met elkaar in contact brengt met als doel jongeren kennis te laten maken met verschillende beroepen en zo te helpen en inspireren.

Het platform

Op Eén uur voor de toekomst kunnen scholieren en studenten eenvoudig in contact komen met allerlei beroepen. Professionals uit de praktijk kunnen hun tijd beschikbaar stellen om over hun werk te praten. Studenten kunnen op zoek gaan naar een professional die ze graag willen spreken. Via het platform contact zoeken met een professional is voor studenten laagdrempelig en eenvoudiger dan zelf contact zoeken via bijvoorbeeld LinkedIn.

Weinig ruimte voor ontdekken in het onderwijs

Veel middelbare scholieren weten niet goed wat ze willen, maar staan wel voor de keuze van een vakkenpakket en vervolgstudie. Dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed, kwam Ellis zelf ook achter toen één van haar dochters vastliep in het middelbaar onderwijs. ‘’Dat zet je aan het denken. Je beseft dat er in het onderwijs weinig ruimte is voor het ontdekken van je drijfveren. Studenten moeten veel beter gefaciliteerd worden om te ontdekken wat ze nu en later willen.’’ Door deze eigen ervaring in combinatie met één van de thema’s van Qidos, ‘ruimte voor talent’, was een nieuw initiatief snel geboren.

Brede loopbaan oriëntatie

Ook na het voortgezet onderwijs staan studenten nog voor moeilijke beslissingen. Tijdens je studie moet je op een gegeven moment nadenken over een minor, master of beroepskeuze. Ter oriëntatie op hun loopbaan kunnen studenten op Eén uur van de toekomst praten met professionals met verschillende beroepen. Maar misschien nog leerzamer: ze kunnen ook op hun opleiding zoeken om erachter te komen wat voor een beroep mensen na deze studie zijn gaan uitoefenen. Met Een uur voor de toekomst heeft in feite elke jongere een netwerk!

Een platform door studenten

Eén uur voor de toekomst werkt met studenten door opdrachten uit te zetten op GetJobsDone. ‘’We willen graag een organisatie zijn voor studenten, maar vooral ook door studenten. We creëren binnen de organisatie zoveel mogelijk werkervaringsplaatsen. Er zijn studenten momenteel bezig met sales, social media en behoefteonderzoek onder studenten. Het intensieve gebruik van GetJobsDone sluit aan bij het idee achter ons platform.’’

Ben jij student of professional?

Wil je meer weten of juist praten over een beroep? Meld je aan als student of professional op Eén uur voor de toekomst. Het aanbod professionals is al heel divers, maar dit kan altijd uitgebreider, voor een nog bredere oriëntatie van studenten. Ook als bedrijf kun je supporter van de toekomst worden. Bijvoorbeeld om een specifieke functie uit te lichten of juist te laten zien hoe het is om binnen de organisatie te werken.

Ben je benieuwd hoe je ook studenten inzet in jouw organisatie?Wil je nu al contact leggen met studenten en ze (vrijblijvend) laten meewerken binnen jouw organisatie? Plan een demo in met GetJobsDone.

Relevante artikelen