Terug naar alle artikelen

Verhoog de effectiviteit van je social media marketing met deze handige tools voor verschillende platformen!

Geschreven door

Joost Hopman

|

Co Founder

Gepubliceerd op 28 februari 2023

Het beheren van sociale mediakanalen kan een tijdrovende en uitdagende taak zijn, maar er zijn veel tools beschikbaar die bedrijven kunnen helpen hun tijd efficiënter te gebruiken en hun social media-inspanningen te verbeteren. Het van belang om de juiste tool te selecteren die past bij de doelstellingen, grootte en complexiteit van het bedrijf. We zullen enkele van deze (populaire) tools bespreken en de voordelen die ze bieden voor bedrijven die hun sociale media-activiteiten willen optimaliseren. Deze tools zijn gericht op de kanalen: Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, YouTube en Snapchat.

Het is belangrijk om de tool te selecteren die past bij de behoeften en doelstellingen van het bedrijf. Deze tools kunnen het beheer van Facebook-accounts efficiënter maken, waardoor bedrijven meer tijd en energie kunnen besteden aan het creëren van kwalitatieve content en het bouwen van relaties met hun publiek. Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het beheer van Facebook-accounts.

Welke tools zijn er voor Facebook?

 1. Facebook Business Suite: Dit is een gratis tool van Facebook zelf waarmee bedrijven hun Facebook- en Instagram-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Bedrijven kunnen via deze tool berichten en advertenties maken en inplannen, meldingen beheren, prestaties van hun content bekijken en meer.

 2. Hootsuite: Hootsuite is een betaalde tool waarmee bedrijven hun sociale media-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Met Hootsuite kunnen bedrijven berichten maken, inplannen en publiceren op Facebook en andere sociale-mediaplatforms, evenals het monitoren van hun sociale media-accounts, het bijhouden van hun statistieken en meer.

 3. Buffer: Buffer is een betaalde tool waarmee bedrijven hun sociale media-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Met Buffer kunnen bedrijven berichten inplannen en publiceren op Facebook en andere sociale-mediaplatforms, het bijhouden van hun statistieken en meer.

 4. Sprout Social: Sprout Social is een betaalde tool waarmee bedrijven hun sociale media-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Met Sprout Social kunnen bedrijven berichten maken, inplannen en publiceren op Facebook en andere sociale-mediaplatforms, het monitoren van hun sociale media-accounts, het bijhouden van hun statistieken en meer.

 5. Agorapulse: Agorapulse biedt een alles-in-één oplossing voor het beheren van Facebook-pagina’s, met functionaliteiten zoals het plannen van berichten, het volgen van analytics en het beantwoorden van berichten van klanten.

Welke tools zijn er voor Instagram?

 1. Instagram Creator Studio: Dit is een gratis tool van Instagram zelf waarmee bedrijven hun Instagram-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Bedrijven kunnen via deze tool berichten en advertenties maken en inplannen, meldingen beheren, prestaties van hun content bekijken en meer.

 2. Hootsuite: biedt ook ondersteuning voor Instagram, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 3. Buffer: biedt ook ondersteuning voor Instagram, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 4. Planoly: Planoly is een gratis Instagram tool waarmee je makkelijk berichten kunt inplannen en (automatisch) kunt publiceren. In Planoly zie je direct je Instagram feed zoals deze eruit komt te zien, waardoor je een mooi en uitnodigende account kunt maken.

 5. Later: Later is een betaalde tool waarmee bedrijven hun Instagram-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. Met Later kunnen bedrijven berichten maken, inplannen en publiceren op Instagram, het bijhouden van hun statistieken en meer.

Welke tools zijn er voor TikTok ?

 1. TikTok Creator Fund: Dit is een programma van TikTok waarbij contentmakers worden beloond voor het maken van creatieve, kwalitatieve content. Door deel te nemen aan dit programma kunnen contentmakers toegang krijgen tot extra middelen en functies die hen helpen bij het maken en delen van content.

 2. TikTok Analytics: TikTok Analytics is een gratis tool waarmee bedrijven en contentmakers hun TikTok-accounts kunnen beheren en hun prestaties kunnen meten. TikTok Analytics biedt inzicht in de prestaties van content op het platform, waaronder het aantal weergaven, likes, reacties, en volgers. Het biedt ook informatie over de doelgroep en de tijden waarop ze het meest actief zijn op het platform.

 3. ByteSights: ByteSights is een betaalde tool die vergelijkbare functionaliteiten biedt als TikTok Analytics, maar met meer geavanceerde functies en analysemogelijkheden. Met ByteSights kunnen bedrijven en contentmakers de prestaties van hun content op TikTok analyseren, hun doelgroep in kaart brengen en betere beslissingen nemen over hun contentstrategie.

 4. Influencer Marketing Platforms: Er zijn verschillende influencer marketing platforms die TikTok-gebruikers koppelen aan merken. Deze platforms bieden bedrijven toegang tot een breed scala aan TikTok-influencers die kunnen helpen bij het promoten van hun producten en diensten op het platform.

Welke tools zijn er voor Twitter?

 1. TweetDeck: TweetDeck is een gratis tool van Twitter waarmee je meerdere Twitter-accounts kunt beheren en snel en gemakkelijk tweets kunt plannen, retweeten, zoeken en beantwoorden. Het biedt ook aangepaste kolommen waarmee je specifieke zoekopdrachten of hashtags kunt volgen.

 2. Hootsuite: Hootsuite biedt ook ondersteuning voor Twitter, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 3. Sprout Social: Sprout Social is een geavanceerde social media management tool die ook het beheer van meerdere Twitter-accounts mogelijk maakt. Het biedt functies voor het plannen en publiceren van tweets, monitoring van mentions en hashtags, het beheren van inboxen en het rapporteren en analyseren van prestaties.

 4. Twitter Analytics: Twitter Analytics is een gratis tool waarmee je de prestaties van je Twitter-account kunt volgen en analyseren. Het biedt inzicht in je tweet-activiteit, engagements, volgers en publiek. Het kan je helpen bij het begrijpen van welke content het meest effectief is en welke doelgroepen het meest betrokken zijn bij jouw account.

Welke tools zijn er voor YouTube?

 1. YouTube Studio: YouTube Studio is een gratis tool van YouTube waarmee je het beheer van je YouTube-kanaal en video’s kunt optimaliseren. Het biedt functies voor het bijhouden van de prestaties van je video’s, het beheren van reacties en abonnees, en het analyseren van statistieken over je publiek en kijkers.

 2. VidIQ: VidIQ is een betaalde tool voor het optimaliseren van je YouTube-kanaal en video’s. Het biedt functies voor het analyseren van statistieken over je publiek en concurrenten, het optimaliseren van titels, beschrijvingen en tags voor betere vindbaarheid, en het beheren van reacties en suggesties voor nieuwe content.

 3. TubeBuddy: TubeBuddy is een andere betaalde tool voor het beheren en optimaliseren van YouTube-kanalen en video’s. Het biedt functies voor het plannen van video’s, het analyseren van statistieken over publiek en kijkers, en het optimaliseren van video’s voor betere vindbaarheid en hogere rankings in zoekopdrachten.

 4. Canva: Canva is een gratis tool voor het maken van aantrekkelijke grafische elementen, zoals miniaturen voor video’s. Het biedt een breed scala aan sjablonen en ontwerpelementen om aangepaste miniaturen te maken die je video’s helpen opvallen in zoekopdrachten en aanbevelingen.

Welke tools zijn er voor Snapchat?

 1. Snap Camera: Snap Camera is een gratis desktop-app waarmee je Snapchat-filters kunt gebruiken op je computer tijdens videovergaderingen of live streams. Met deze tool kun je jezelf of je content verrijken met de bekende Snapchat-filters en -lenzen.

 2. Hootsuite: Hootsuite biedt ook ondersteuning voor Snapchat, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 3. Later: Later biedt ook ondersteuning voor Snapchat, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 4. Loomly: Loomly is een betaalde tool die bedrijven helpt bij het maken en publiceren van content op verschillende social media kanalen, waaronder Snapchat. Met Loomly kunnen gebruikers content plannen en organiseren, en samenwerken aan het maken van de beste Snapchat-verhalen en -campagnes.

 5. Snaplytics: Snaplytics is een analytics tool specifiek ontworpen voor Snapchat, waarmee bedrijven hun prestaties kunnen volgen, zoals het aantal bekeken video’s, het aantal volgers en de interactie van de gebruikers.

Welke tools zijn er voor LinkedIn?

 1. Hootsuite: Hootsuite biedt ook ondersteuning voor Linkedin, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 2. Buffer: biedt ook ondersteuning voor Linkedin, waarmee bedrijven hun inhoud kunnen plannen, volgen en analyseren.

 3. Sprout Social: Sprout Social is een betaalde tool waarmee je je LinkedIn-accounts en -content kunt beheren. Het biedt mogelijkheden voor contentplanning, publicatie en analyse, evenals functies voor social listening en community management.

 4. LinkedIn Page Analytics: LinkedIn Page Analytics is een gratis tool die beschikbaar is voor bedrijven met een LinkedIn-pagina. Met deze tool kun je de prestaties van je LinkedIn-pagina en content bijhouden en analyseren, waaronder het aantal weergaven, reacties, likes en shares.

In conclusie zijn er veel tools beschikbaar die bedrijven kunnen helpen hun social media-inspanningen te verbeteren. Of het nu gaat om het plannen van berichten, het volgen van analytics of het beantwoorden van berichten van klanten, er is een tool beschikbaar voor elke specifieke taak. Bedrijven kunnen deze tools ook gebruiken om hun doelgroep beter te begrijpen en te targeten, en hun social media-strategie daarop aan te passen. Het is belangrijk om de juiste tool te kiezen voor uw specifieke behoeften en om te experimenteren met verschillende tools om te zien welke het beste werkt voor uw bedrijf.

Ebook: Social Media efficiënt inzetten voor jouw bedrijfBenieuwd hoe jij door middel van Social Media jouw bedrijf kunt laten groeien? In dit ebook gaan we in op de wereld van social media voor bedrijven. We behandelen diverse onderwerpen die van belang zijn voor een succesvolle social media strategie. 

Relevante artikelen

De toekomst van werk - GetJobsDone

FutureOfWork

GetJobsDone

Voorbereiden op de toekomst: Vaardigheden die jouw team nodig heeft

In deze blog delen we essentiële inzichten over het voorbereiden van je team op de toekomst, zodat ze kunnen gedijen in een concurrerend landschap.

12 juni 2024

De toekomst van werk - GetJobsDone

FutureOfWork

GetJobsDone

Voorbereiden op de toekomst: Vaardigheden die jouw team nodig heeft

In deze blog delen we essentiële inzichten over het voorbereiden van je team op de toekomst, zodat ze kunnen gedijen in een concurrerend landschap.

12 juni 2024

De toekomst van werk - GetJobsDone

FutureOfWork

GetJobsDone

Voorbereiden op de toekomst: Vaardigheden die jouw team nodig heeft

In deze blog delen we essentiële inzichten over het voorbereiden van je team op de toekomst, zodat ze kunnen gedijen in een concurrerend landschap.

12 juni 2024

Uber x Kunstmatige Intelligentie

Blog

AI

GetJobsDone

Nadelen van Kunstmatige Intelligentie: Wat je moet weten

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om ook de nadelen te begrijpen. Van privacykwesties tot ethische dilemma's, ontdek wat je moet weten over AI.

30 mei 2024

Uber x Kunstmatige Intelligentie

Blog

AI

GetJobsDone

Nadelen van Kunstmatige Intelligentie: Wat je moet weten

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om ook de nadelen te begrijpen. Van privacykwesties tot ethische dilemma's, ontdek wat je moet weten over AI.

30 mei 2024

Uber x Kunstmatige Intelligentie

Blog

AI

GetJobsDone

Nadelen van Kunstmatige Intelligentie: Wat je moet weten

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om ook de nadelen te begrijpen. Van privacykwesties tot ethische dilemma's, ontdek wat je moet weten over AI.

30 mei 2024

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Blog

AI

GetJobsDone

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Ontdek hoe AI de werkplek transformeert met 10 krachtige use cases, van klantenservice tot gezondheidszorg, en verbeter de efficiëntie en tevredenheid.

27 mei 2024

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Blog

AI

GetJobsDone

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Ontdek hoe AI de werkplek transformeert met 10 krachtige use cases, van klantenservice tot gezondheidszorg, en verbeter de efficiëntie en tevredenheid.

27 mei 2024

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Blog

AI

GetJobsDone

De impact van AI: 10 use cases voor de toekomst van werken

Ontdek hoe AI de werkplek transformeert met 10 krachtige use cases, van klantenservice tot gezondheidszorg, en verbeter de efficiëntie en tevredenheid.

27 mei 2024