Gepubliceerd op 08 november 2023

5 tips om als eerste uitgekozen te worden voor opdrachten

5 tips om als eerste uitgekozen te worden voor opdrachten

Je aanmelding is niet geselecteerd”, alweer die klote melding. Geen zorgen!  Als ervaren jonge professional schiet ik te hulp met 6 tips zodat jij als eerste uit de stapel studenten gekozen wordt? Lees in dit blog de beste inzichten hoe je opdracht na opdracht weer gekozen wordt.
Mijn naam is Elias Vermetten en 3 jaar geleden begon ik als enthousiaste student het internet af te zoeken naar freelance platforms. Door een instagram add kwam ik bij Getjobsdone terecht. Voor mij een top app vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de relevantie van de klussen. Maar dit geldt ook voor vele andere jonge professionals. Door de tips in dit blog vanuit mijn ervaringen over de jaren heen hoop ik jou te helpen om beter zichtbaar te worden en sneller uitgekozen te worden voor opdrachten.

Tip 1: Een professioneel en compleet profiel

Een sterk profiel is essentieel. Zorg dat het volledig en professioneel is, met een heldere beschrijving van je vaardigheden en ervaringen. Het is stap 1 na het aanmaken van je profiel, maar het zou zonde zijn als je hierop al wordt afgerekend. Een goed profiel trekt aandacht en bouwt vertrouwen op bij potentiële opdrachtgevers.

Tip 2: Vriendelijke en duidelijke communicatie

Een vriendelijke en duidelijke communicatiestijl is cruciaal. Het laat zien dat je professioneel en benaderbaar bent, wat essentieel is om vertrouwen te wekken en een positieve indruk achter te laten.

Tip 3: Ervaring opbouwen binnen de app

Begin met kleinere opdrachten om ervaring op te bouwen en je vaardigheden te tonen. Elke voltooide taak, hoe klein ook, draagt bij aan je reputatie en helpt je een expertstatus te bereiken.

Tip 4: Actief reageren op klussen

Wees proactief en reageer snel op beschikbare klussen. Dit toont je betrokkenheid en verhoogt je kansen om geselecteerd te worden. Ik zeg altijd: "Wed niet op een paard”, meld je gewoon aan voor meerdere klussen! Maar kies uiteindelijk klussen die passen bij je vaardigheden en ambities. Zodat de kans groter wordt om meer klussen, relevant voor jouw interesses, te krijgen.

Tip 5: Externe referenties gebruiken

Gebruik externe referenties om je profiel te versterken. Heb je ervaringen buiten Getjobsdone en twijfelen ze? Verwijs ze lekker door naar je LinkedIn. Dit kan nog meer bewijs geven van je vaardigheden en betrouwbaarheid.


Extra Tips voor Succes

Tip 6: Continu leren en vaardigheden verbeteren: De freelance wereld is constant in ontwikkeling. Blijf leren en je vaardigheden verbeteren om competitief te blijven.

Tip 7: Responsiviteit en betrouwbaarheid: Snel en consistent reageren op bedrijven die je berichten sturen toont je betrouwbaarheid en professionaliteit. Dit bouwt vertrouwen op en verhoogt je kans om uitgekozen te worden.

Begin vandaag nog met het toepassen van deze tips en zet de eerste stap naar een bruisende carrière als studentenwerker of jonge professional! Maak gratis een account aan via de button hieronder!