Veelgestelde vragen

Algemeen

  Hoe werkt GetJobsDone?

  Op GetJobsDone kunnen bedrijven opdrachten plaatsen die studenten tegen een fixed fee prijs uitvoeren. Bedrijven kiezen zelf eens student uit voor de opdracht op basis van motivatie, profiel en reviews. Studenten voeren de opdracht uit zonder kvk of (uitzend)contract. Lees verder via onderstaande knoppen.

  Is GetJobsDone een intermediair?

  Nee, wij brengen slechts vraag en aanbod bij elkaar. Tussen opdrachtgever en student is direct contact over een opdracht.

Studenten

  Krijg ik een (arbeids)contract?

  Nee, op het platform wordt gewerkt op basis van overeenkomst van opdracht. Hiervoor is geen uitzend- of arbeidscontract nodig.

  Heb ik een KVK inschrijving nodig?

  Nee, op het platform werken we op basis van overeenkomst van opdracht en het bijverdien principe. Je hoeft hierdoor geen ZZP'er te zijn of KVK inschrijving te hebben om een opdracht uit te voeren.

  Moet ik belasting betalen over mijn verdiende geld?

  In Nederland hoef je tot een bepaald inkomen geen inkomstenbelasting en loonbelasting te betalen. In 2022 mag je tot €8.450 belastingvrij bijverdienen. Eventuele studieleningen zijn hiervan uitgesloten.

  Je moet wat je verdient wel opgeven bij de belastingdienst op het jaarlijkse aangifteformulier, maar zolang je bijverdiensten onder de grens blijven, wordt daar niets van afgehaald.

  Wanneer krijg ik uitbetaald?

  Nadat een opdracht is uitgevoerd en het bedrijf een review over jou heeft geschreven, wordt de opdrachtwaarde vrijgegeven. De betaling ligt dan in handen van ons betalingssysteem, waarna het binnen 2 werkdagen op je rekening staat.

  Kan ik mij nog afmelden voor een opdracht na inschrijving?

  Wanneer je onverhoopt toch de opdracht niet kunt uitvoeren, neem je contact op met de opdrachtgever via de chatfunctie. Omdat er met een overeenkomst van opdracht gewerkt wordt, kan in overleg met de opdrachtgever de opdracht ook later worden uitgevoerd. Dit alles vindt plaats in onderling overleg.

  Wat als het bedrijf mij niet genoeg faciliteert om de opdracht uit te voeren?

  Probeer de opdracht alsnog op de best mogelijke manier uit te voeren. Maar contact tegelijkertijd ook onze support via de contact pagina, of door een mail te sturen naar support@getjobsdone.nl. Wanneer de tijd voor een opdracht is verstreken of de opdracht is vervuld kan je een review schrijven over het bedrijf. Bij een slechte review nemen wij altijd contact op met het bedrijf om het probleem te bespreken.

  Ben ik verzekerd via Getjobsdone?

  Nee, je bent niet verzekerd via GetJobsDone, maar elke Nederlander heeft wel een aansprakelijkheidsverzekering. Dus mocht je onverhoopt toch schade maken, kan de opdrachtgever aanspraak doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor loop je weinig risico.

Bedrijven

  Wanneer moet ik de student betalen?

  Als er een match is tussen bedrijf en student zal het bedrag direct overgemaakt worden op een tussenrekening. Wanneer een opdracht succesvol is afgerond zal het bedrag vanaf de tussenrekening naar de student worden overgemaakt.

  Wat zijn de plaatsingskosten?

  Naast het gekozen abonnement rekenen wij ook een fee voor het plaatsen van een opdracht, deze fee is 15% over de opdrachtwaarde aan het platform. Deze fee wordt betaald bij de eerst volgende afschrijving van het abonnement. Alle kosten krijgt u dus overzichtelijk op 1 factuur per maand.

  Wat nou als een student niet op komt dagen/zijn werk niet doet?

  Wanneer een student niet komt opdagen krijgt het bedrijf de mogelijkheid om kosteloos de opdracht opnieuw te plaatsen.

  Wat als we ontevreden zijn over het geleverde werk?

  Aan het eind van een opdracht schrijven de student en het bedrijf een review over elkaar. Indien een student een 0-sterren review krijgt, zal er contact opgenomen worden met de student én bedrijf. Indien het platform concludeert dat de student niet naar zijn volle vermogen gepresteerd heeft, wordt de student niet uitbetaald. Het bedrijf krijgt dan de mogelijkheid om de opdracht opnieuw te plaatsen.

  Kan ik als bedrijf zelf een geschikte student selecteren?

  Ja, elke student die zich aanmeldt voor de opdracht kan geselecteerd worden. Van alle aangemelde studenten kan je de werkervaring, opleiding en vaardigheden bekijken. Hierdoor kan je eenvoudig beslissen welke aanmelding het meeste geschikt is voor de job.

  Krijg ik ook de facturen?

  Ja, het bedrijf krijgt een factuur van de maandelijkse abonnementskosten met daarbij de plaatsingsfee van de afgelopen maand. Na afronding van de opdracht krijgt het bedrijf een factuur voor het uitbetalen van de opdrachtwaarde.

  Waarover betaal ik BTW?

  Het bedrijf betaalt alleen BTW over het abonnement. Over de opdrachtwaarde wordt geen BTW toegevoegd aangezien de opdracht tussen een student en bedrijf plaatsvindt

  Hoe kan ik zeker zijn van de kwaliteit?

  Een bedrijf kan een student selecteren die zich heeft aangemeld voor de opdracht. De selectieprocedure vergemakkelijkt doordat je de werkervaring, opleiding en vaardigheden van de student kunt bekijken. Daarnaast kan de opdrachtgever referenties of voorbeelden opvragen via de chatfunctie. Tot slot kan een bedrijf de eventuele reviews bekijken van eerder uitgevoerde opdrachten van de student.

  Is de student verzekerd via GetJobsDone?

  Nee, de student is niet verzekerd via GetJobsDone. Bij schade kan het bedrijf aanspraak doen op de aansprakelijkheidsverzekering van de student.

Staat je vraag er niet bij?

Laat ons je vraag weten, dan helpen we je graag verder!