Gepubliceerd op 28 september 2023

Kijk ook eens naar je interne medewerkers voor je extern gaat werven!

Blog
Kijk ook eens naar je interne medewerkers voor je extern gaat werven!

In de snel veranderende wereld worden organisaties voortdurend geconfronteerd met complexe vraagstukken en uitdagingen op het gebied van tijd en expertise. Vaak is het eerste instinct om externe talenten aan te nemen om deze problemen op te lossen. Echter, het is waardevoller om eerst intern te kijken naar oplossingen voordat men overgaat tot het werven van nieuwe medewerkers. In deze blog verkennen we de voordelen van het intern oplossen van problemen en waarom het een strategische benadering is die organisaties helpt groeien en floreren.

 

Kostenbesparing:

Het werven van nieuwe medewerkers kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, zoals wervingskosten, onboarding en opleidingsuitgaven. Daarnaast is de arbeidsmarkt ook gigantisch overspannen, wat het lastig maakt om nieuwe medewerkers te werven. Interne probleemoplossing kan daarentegen juist kosteneffectief zijn, omdat het geen nieuwe medewerkers vereist en gebruikmaakt van bestaande middelen. Mocht je nog steeds te kort hebben op interne kennis en /of tijd? Dan kun je taken extern uitzetten in de GetJobsDone community, om op basis van output en per opdracht geholpen te worden.

 

Ontwikkeling en motivatie van personeel:

Wanneer medewerkers de kans krijgen om complexe vraagstukken op te lossen, verbetert hun betrokkenheid en motivatie. Ze voelen zich gewaardeerd en uitgedaagd, wat kan leiden tot een hogere mate van tevredenheid en behoud van talent binnen de organisatie. Dit kan ook resulteren in een positieve invloed op de bedrijfscultuur. Als je daarnaast ook nog eens kijkt naar de skills die een persoon bezit, in plaats van alleen naar de functie, dan kun je het personeel laten doen waar zij goed in zijn. Dit zorgt voor energie en een gewaardeerd gevoel in het team.

 

Continuïteit en duurzaamheid:

Nieuwe medewerkers brengen vaak een zekere mate van onzekerheid met zich mee. Zullen ze passen binnen de organisatiecultuur? Zullen ze snel kunnen bijdragen? Werken met je interne medewerkers biedt een stabielere en duurzamere oplossing.  Bestaande medewerkers zijn al bekend met de organisatie en de bedrijfsprocessen. Deze medewerkers bezitten ook al veel skills die direct bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

 

Hoewel extern werven zeker belangrijk is om te blijven groeien is het goed om eerst naar de skills van de huidige medewerkers te kijken. Begin met het in kaart brengen van de taken waar ze mee bezig zijn. Als er dan nog ruimte over is kun je gemakkelijk intern schuiven op basis van skills die medewerkers bezitten.  Begin vandaag nog met het in kaart brengen van je taken via GetJobsDone.

GetJobsDone; Dé tool om jouw interne & externe capaciteit te beheren.

Dé eenvoudigste tool voor het in kaart brengen, verdelen en uitbesteden van interne en externe taken! Zo krijgen jouw medewerkers en externe partners de job done