Published on 08 november 2023

Hoe maken we zelf gebruik van GetJobsDone?

Blog
Hoe maken we zelf gebruik van GetJobsDone?

GetJobsDone is dé tool voor het managen van zowel je eigen, als de taken van je team. Via het takenbord kun je interne workload voor iedereen overzichtelijk maken. Via de functies teams en projecten kun je simpel afdelingen of projecten managen. Daarnaast kan je als manager, via de analytics functie, met één klik de voortgang van je team monitoren.

Heb je een taak waar je niet aan toe komt of de expertise niet voor hebt? Besteed hem uit via onze geïntegreerde community. Met meer dan 13.000 aangesloten professionals zit er altijd iemand tussen om jouw workload op tijd DONE te krijgen!

Wij gebruiken GetJobsDone om onze taken te managen

Bij GetJobsDone geloven we uiteraard in ons eigen product. Dat is ook waarom wij zelf al volledig gebruik maken van de tool. Elke medewerker binnen ons team begint zijn dag met het openen van het takenbord. Hierin kunnen we direct zien welke taken er nog af moeten, en waar we gisteren/vorige week mee bezig waren. Aan de hand van de deadlines die we zelf aan taken geven kunnen we per dag prioriteren waar we mee beginnen.

Samenwerken met de teams binnen GetJobsDone

Binnen onze organisatie bestaan verschillende teams. Elk team beheert zijn eigen takenbord met daarin alleen de leden van het team. Bijvoorbeeld alle marketeers zijn samengevoegd in een marketingbord. Door middel van de tags die we aan onze taken geven kunnen we precies per team zien waar alle medewerkers van dat team mee bezig zijn. Zo houden we het voor onszelf ook overzichtelijk.

Samenwerken aan projecten

Ook werken wij veel in projecten. Black Friday staat bijvoorbeeld weer voor de deur en daar moet veel voor gebeuren. Nou werkt natuurlijk niet het hele bedrijf aan Black Friday en wil dus niet iedereen die taken in zijn overzicht hebben staan als zij daar niet mee bezig zijn. Voor Black Friday werken een aantal van onze marketeers samen met onze developers. Deze hebben dus samen een project aangemaakt waar binnen zij alle taken kunnen ordenen die te maken hebben met dit project.

Gebruik maken van externe professionals

Wij hebben ook wel eens te maken met taken die we niet gedaan krijgen, of waar we simpelweg de expertise niet voor hebben. Bijvoorbeeld: Een paar weken terug gaven wij een training en wilden we hier een high quality video van maken. Zelf kunnen we wel het een en ander filmen maar zeker niet professioneel. Hiervoor zetten wij dan opdrachten uit en laten we die invullen door professionals die zijn aangesloten bij onze community. Hier zijn meer dan 13.000 professionals aangesloten, er is dus altijd wel een professional die ons kan helpen!

We houden ervan om de lijntjes kort te houden. Het liefst rol je natuurlijk de hele dag met je bureaustoel naar een collega toe om even wat te vragen of een taak bij hen neer te leggen. Maar zeg nou eerlijk, hoe gek word jij ervan als er om de haverklap een collega naast je stoel staat om wat te vragen als je net lekker in je focus zit? Dan zou je zeggen, mail even! Maar daarbij hebben wij uit ervaring geleerd dat mails nog wel eens op wonderbaarlijke wijze verdwijnen in de inbox. Daarom taggen wij elkaar in taken binnen het takenbord als we iets willen benoemen/vragen. Zo hou je je opmerkingen binnen de desbetreffende taak in plaats van een mail met allerlei vragen over verschillende taken en projecten. En je krijgt hier zelf een melding van, waardoor je de vraag niet snel zal mislopen!

Inzicht krijgen in de workload van jouw organisatie

Een handige feature die de managers van de teams veel gebruiken is het analyse bord. Op het analysebord kunnen de managers precies zien hoeveel taken de medewerkers hebben afgerond per week, hoeveel % meer of minder dit is ten opzichte van vorige week en waar ze precies op blijven hangen. Zo is het voor onze managers veel makkelijker om precies inzicht te krijgen in de werkzaamheden van hun medewerkers en om eventuele obstakels te verwijderen.

In ons team merken we door het gebruik van onze eigen tool dat er veel meer rust en overzicht is bij elke medewerker op het gebied van planning. We kunnen makkelijker update meetings houden omdat we precies weten wat er speelt en we kunnen taken makkelijker scheiden en prioriteren. Dit zorgt weer voor een makkelijkere samenwerking tussen de verschillende teams. Ja…. ook wij als marketeers weten nu precies welke klanten onze sales afdeling spreekt hierdoor!

Ook aan de slag met takenmanagement?!

Klinkt dit jou wel wat en wil je net als ons team meer inzicht krijgen in zowel je eigen taken als die van het team? Maak gratis een account aan en ga aan de slag met het takenbord!

Wil je liever wat meer uitleg? Dat kan! Plan een kennismaking met één van onze collega's!