Gepubliceerd op 01 december 2021

Maak kennis met Patrick | sales- en accountmanager

Werken-bij
Interview

We stellen je voor aan Patrick, sales- en accountmanager bij GetJobsDone. Als echte teamplayer helpt hij graag zijn collega's en houdt Patrick van gezelligheid. 

Waarom ben je bij GetJobsDone gaan werken?

Hiervoor werkte ik in Zwolle. Ik woon in Ede en wilde dichter bij huis werken. Ik kwam de vacature van GetJobsDone tegen en begon te lezen over het bedrijf; een start-up met een goed concept. Daar wilde ik zeker aan meewerken! Het is mega tof als je van waarde kan zijn in een start-up en daarin kan meegroeien.

Hoe ziet jouw week eruit?

Tussen 8 uur en kwart over 8 ben ik meestal op kantoor. Zo kan ik rustig mijn dag opstarten. Ik pak eerst een kop koffie, check mijn mail en kijk in het dashboard of er nieuwe bedrijven aangemeld zijn. Elke week is anders, maar per week ben ik gemiddeld 3 dagen bezig met klantenbeheer en 2 dagen besteed ik aan acquisitie. 

Welke competentie moet een goede sales- en accountmanager in ieder geval hebben?

Je moet in ieder geval meedenkend zijn. Omdat we een nieuw bedrijf zijn, moeten we vertrouwen creëren. Relaties opbouwen met klanten is heel belangrijk. Zo leren we ze kennen, kunnen we meedenken en relevante oplossingen bieden. 

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling tussen koude acquisitie en accountmanagement. Maar ook de vrijheid die je in je planning krijgt. Bij mijn vorige baan was ik als accountmanager constant onderweg. Dat klinkt heel leuk, maar ik zag mijn collega's nooit. Ik vind het juist supergezellig om ook mijn collega's vaak te zien, te spreken en samen te sparren. Nu doe ik veel afspraken online, maar ga voor de afwisseling ook regelmatig naar een afspraak toe. 

Op welke ervaring bij GetJobsDone ben je trots?

Van jongs af aan ben ik gek op voetbal. Bij GetJobsDone heb ik de kans gekregen om voetbalclubs te benaderen en ook langs te gaan. Inmiddels heb ik afspraken gehad bij het grootste deel van de Eredivisie. Het is leuk om mensen binnen die organisaties te leren kennen. Dat ik dan langs mag komen voor een afspraak en ook nog uitgenodigd word voor wedstrijden, vind ik echt heel gaaf!

Wat is het belangrijkste dat je hier hebt geleerd?

Ik had zo'n 4 jaar saleservaring toen ik hier kwam, maar heb hier weer veel geleerd. Ik had al wel praktijkervaring, maar door de salestrainingen die ik bij GetJobsDone kreeg, leerde ik veel nieuwe technieken kennen. Ik leerde anders naar dingen te kijken; er zijn meer manieren om iets te laten slagen.

Word je mijn nieuwe collega? 

Als je hier wilt werken, kom je in een heel jong en dynamisch team terecht. Je krijgt veel vrijheid om eigen input te geven, maar het is ook hard werken én hard voor elkaar werken. Je moet een echte teamplayer zijn, want persoonlijke successen zijn leuk, maar we doen het echt als team. Door de resultaten die je samen behaald, kun je ook samen successen vieren en leuke dingen doen. Dat doen we overigens ook genoeg ;)