Interview
Blog

Delano PR in gesprek met GetJobsDone

Gepubliceerd op 30 september 2021

Delano PR in gesprek met GetJobsDone

Jennifer Delano heeft haar eigen PR bureau en mag zichzelf sinds kort MKB bedrijf noemen. Sinds de opkomst van corona besloot Jennifer op de IT-branche te richten en maakte hierdoor een ontzettende groei door. Nu ze zich grotendeel van de tijd bezighoudt met verkoop, heeft ze personeel aangenomen en vindt ze enthousiaste studenten op GetJobsDone.

Direct enthousiast

GetJobsDone nam contact op met Jennifer voor een PR opdracht. Jennifer vond het idee achter het platform geweldig en besloot er direct gebruik van te maken. Ook kwam het goed uit, want nu ze het drukker heeft, kan ze een paar extra handen goed gebruiken. Jennifer: ‘’Ik raakte ooit geïnspireerd door een tegeltje dat luidde ‘ga morgen niet doen, wat je vandaag door iemand anders kan laten doen.’’ Onder dat mom plaatste Jennifer als een van de eerste bedrijven een opdracht op het platform. Inmiddels zijn er meerdere opdrachten verstreken; van communicatie- en marketingvragen tot het uitbreiden van perslijsten.

Gemotiveerde studenten

Jennifer schakelt vaker dezelfde student in voor opdrachten. Het contact verloopt soepel en de student levert goed werk. Het grote verschil zit hem volgens Jennifer in dat ze niet iemand specifiek aanneemt om het werk te doen. ‘’Je vraagt niet of iemand het wil doen. Deze studenten kiezen er zelf voor om de opdracht wel of niet uit te voeren en zijn daardoor een stuk gemotiveerder. Bovendien gaat er geen dure urenteller lopen en dan heb ik het nog niet eens over de selectieronde die voorafgaat aan het kiezen van een freelancer.’’

Remote werken

De studenten die voor Delano PR opdrachten uitvoeren, werken vanuit huis. Jennifer is groot voorstander van remote werken: ‘’Dat het werkt, is sinds corona wel duidelijk geworden. Het gaat om duidelijke instructies geven en vertrouwen; als je het geeft, krijg je het ook terug.’’ En dat blijkt ook uit het geleverde werk van de studeten. Zo plaatste ze een opdracht voor een brandmanifest, waarbij een eerstejaarsstudent met een interessante invalshoek kwam, waar ze zelf zo snel niet op was gekomen.

Eerlijker

Het werken met studenten vind Jennifer verassend, maar via GetJobsDone ook een stuk eerlijker. ‘’Via het uitzendbureau gaan de kosten 2,5 keer over de kop. Terwijl de student het werk verricht. Nu krijgt de student het volledige bedrag, wat eerlijker en goedkoper is.’’ Studenten inschakelen is voor Jennifer een manier om flexibel personeel op te schalen zonder ze in dienst te nemen. Een super laagdrempelige manier, omdat je niet feitelijk werkgever wordt.

Win-win

Het is een absolute win-win situatie. De studenten leren tijdens hun werk voor Delano PR en zij schaalt flexibel haar personeel op, zonder ze in dienst te nemen. ‘’Een hoop zzp’ers kunnen hier blij van worden. Het is super laagdrempelig, omdat je niet feitelijk werkgever wordt.’’

Plaats ook een opdracht

Wil jij net als Jennifer studenten inzetten en zo geld en tijd besparen? Plaats dan nu een opdracht of plan een demo met ons Customer Succes team.